Perheyritys

Perheyritys

Tilamme on ollut vuodesta 1697 samalla suvulla. Viimeisin sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2002, jolloin 14. isäntäpari Mikko ja Eija ottivat tilan hallintaansa.
Maatilamatkailun historia alkaa 1930-luvulta, jolloin tilalla otettiin vastaan helsinkiläisiä kesävieraita. Heille laitettiin ruoka hienosti saliin, samalla kun talonväki söi tilan päärakennuksen isossa pirtissä ja lapsille oli oma kattaus kotoisasti keittiössä.

1950-luvulla tila on toiminut kesäsiirtolana, jolloin talo tyhjennettiin täysin kaikista huonekaluista. Parhaimmillaan lapsia oli 70. Mukana oli myös heitä kaitseva työväki. Talon oma väki työläisineen asui siellä täällä ympäri tilan rakennuksia ja söi aittaan rakennetussa kesäkeittiössä. Vuodesta 1973 vuoteen 1987 Raija-emäntä ja Jyrki-isäntä yhdessä edellisen isäntäparin kanssa ottivat vastaan ruokaryhmiä. Ensimmäisinä vuosina kävijöitä oli jopa 2000 kesässä.

Tilan pihassa on suuri kivinavetta, joka on rakennettu 1903. Tuolloin navetassa oli lehmiä aina vuoteen 1974 asti. Sikojen pito aloitettiin 60-luvulla ja niitä oli aina vuoteen 1999.

Tilan nykyiset tuotantosuunnat ovat metsätalous ja mökkimatkailu.

Anttilan seuraavaa sukupolvea edustavat Eijan ja Mikon lapset,  Veera, Jenny ja Katri sekä Eero, joita varmasti näkee usein talon pihapiirissä.

Tilalla on omia lomamökkejä 6 kpl joista uusin on ympärivuotisessa käytössä. Lisäksi hoidamme muiden omistuksessa olevia mökkejä, kaikkiaan mökkejä on vuokrattavana 11 kpl.

Tilan pellolla käyskentelee Hereford –karjaa. Karja laiduntaa tilalla kesäisin ja se muuttaa talveksi 40km päähän. Vehreät niityt ovat omiaan laidunmaiksi ja tilan pellot ovatkin viime vuosina olleet aktiivisessa käytössä.

Tavoitteenamme on saada pidettyä elinvoimasena, korjausinvestointeja on jatkuvasti käynnissä. Olemme iloisia saadessamme vieraita tilallemme ja teemme kaikkemme että vieraamme viihtyvät luonamme.

Tervetuloa Salkolahteen, Anttilan tilalle. Tulkaa rohkeasti kysymään jos teitä askarruttaa mikä tahansa asia.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota Meihin Yhteyttä!