Mökit & huvilat

Pielppa

Hirsimökki kutsuu villiin luontoon

Hirsimökki, oma yksityinen saari ja todellinen luonnonläheisyys – oletko valmis tähän kokemukseen? Kaunis ja hiljainen saari on täydellinen paikka viettää ekologista lomaa keskellä luontoa. Yksityisellä saarella ei ole muita mökkejä. Valot ja jääkaappi toimivat aurinkopaneeleilla ja sauna rannan lähellä lämpenee puulla. Mökillä ei ole sähköä eikä lämmitystä, mutta puuhella tuo lämpöä ja takka tunnelmaa. Vuokraan sisältyy polttopuut. Liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous ovat tilattavissa erikseen.

Makuuhuonetta

Suihku

Vierasta

Pielppa hirsimökki

Hirsimökki Pielppa kohoaa jykevänä omalla, pienellä saarella. Voit ottaa tälle mökille mukaasi myös lemmikit – paikka onkin oikea koirien paratiisi! Soutuveneillä pääset kalaan tai soutelemaan. Saaresta tai mantereelta löydät kesällä myös sieniä ja marjoja poimittavaksi.

Tervetuloa viettämään rauhallista lomaa omalle, yksityiselle saarelle!

Mökin yleinen varustus

Jykevässä 40 m2:n hirsimökissä on tupakeittiö, olohuone, 2 makuuhuonetta ja parvi. Suihkua ei ole, mutta päivän pölyt puhdistuvat mahtavassa rantasaunassa. Vuokraan sisältyvät polttopuut ja 2 soutuvenettä.

Makuuhuoneet

Mökissä on 2 makuuhuonetta. Toisessa on 140 cm leveä toisessa 160 cm leveä parivuode.
Parvelle mahtuu yöpymään 1-2 henkilöä.
Jos tarvitset liinavaatteet ja pyyhkeet, voit vuokrata ne erikseen hintaan 10 e/hlö/vierailu.

Keittiö ja grillaus

Mökissä on vaatimaton keittiö, jossa on puuhella ja astiat kuudelle. Voit valmistaa ruokaa myös kesäkeittiön kaasuliedellä. Mökkiin tulee järvestä juokseva vesi, joka sopii tiskaukseen. Juomavettä saa mantereen puolella olevasta kaivosta läheltä parkkipaikkaa. Huomioithan, että aurinkopaneelilla toimiva jääkaappi on pieni ja sinne mahtuu kerrallaan vain pieni määrä ruokaa ja juomaa. Siksi mukana on hyvä olla kuivamuonaa ja retkiruokaa.

Sauna, suihku ja wc

Mökin pihalla on ekologinen, kompostoiva ulkokäymälä. Puulämmitteinen hirsisauna rannassa antaa mukavan pehmoiset löylyt. Saunassa tai mökissä ei ole suihkua. Saunan vesi lämpenee erillisessä padassa. Peseytyminen tapahtuu saunalla perinteisesti vatiin sekoitettavalla vedellä. Rantasaunan edustalle järven pohjalle on lisätty hiekkaa, joten uimaan on mukava pulahtaa.

Piha ja ranta

Maasto ja maisema on metsäinen ja jylhä. Olemme halunneet säilyttää paikan mahdollisimman luonnontilaisena. Järvi on luonnostaan tummavetinen ja mainio sekä uida että kalastaa. Soutuveneillä voit lähteä rauhalliselle Niemijärvelle. Toimitamme sinulle halutessasi veneilyliivit – kerro tarvitsemasi koot ennakkoon.

Kalastus

Jos haluat kalastaa ja olet 18-64 -vuotias, sinun tulee suorittaa valtion kalastonhoitomaksu. Esimerkkihintoja: 6 e/1 vrk, 15 e/7 vrk. Maksun voi suorittaa kätevimmin Eräluvat-verkkokaupassa. Voit myös vuokrata meiltä halutessasi veneeseen hiljaisen sähköperämoottorin 15 euron vuorokausihintaan.

Lemmikkieläimet

Tälle mökille lemmikit ovat tervetulleita! Ilmoitathan karvakavereista varausta tehdessäsi. Muista puhdistaa ennen lähtöäsi eläinten karvat mökistä ja kalusteista ja siivoa piha jätöksistä. Huolehdi, etteivät lemmikit aiheuta vahinkoa. Vastaat vahingoista sekä mökissä että mökin ympäristössä.

Liinavaatteet ja pyyhkeet

Liinavaatteet ja pyyhkeet tarvittaessa 10 e/hlö/vierailu.
Loppusiivous halutessasi 90 e.

Loppusiivous

Voit tilata loppusiivouksen ennakkoon tai lomasi aikana. Loppusiivouksen hinta on 60 €. Jos teet siivouksen itse, mökissä on tarvittavat siivousvälineet ja aineet. Siivoa vasta lähtöpäivänä!

Jos tilaat loppusiivouksen, tee kuitenkin tämä:
• tiskaa astiat ja laita ne paikoilleen
• vie roskat jätepisteeseen
• kerää pullot ja tölkit pussiin
• siirrä huonekalut paikoilleen
• jätä liinavaatteet pinossa sängyn päälle
• vie mukana tuomasi ruokatarvikkeet pois
• jos mukanasi on lemmikkejä, puhdista karvat ja siivoa jätökset

Jos teet loppusiivouksen itse, tee edellisten lisäksi seuraava:
• pudistele/tamppaa matot ulkona
• pyyhi lattiat kostealla mopilla
• pyyhi pöydät ja tasot kostealla liinalla
• tuuleta vuodevaatteet ulkona
• pese WC ja sauna
• vie roskat jätepisteeseen

SIJAINTI

Ajomatka Tampereelta mökille on alle tunti ja Jyväskylästä 1,5 tuntia. Jotta pääset mökille, tarvitset auton. Järven rannalla on parkkipaikka 2 autolle ja rannasta on saareen noin 400 metriä. Rannassa on 2 soutuvenettä, joilla saareen soutaa 5-10 minuutissa.

Muuta huomioitavaa

Suosittelemme, että otat mökille mukaan ulkoilukengät, mökkielämään sopivan, lämpimän ja sateenpitävän vaatetuksen sekä kumisaappaat. Puhelin toimii rajoitetusti ja sitä voi ladata 12V autolaturipistokkeesta. Ota mukaan oma autolaturi.

Jos haluat mielummin mökin, jossa on enemmän mukavuuksia, tutustu esimerkiksi tasokkaaseen Kiiltäväinen-huvilaamme, kauniiseen Minttu-mökkiimme tai muihin kohteisiimme.

yHeräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä!